De staf

De staf die de Sint gebruikt en altijd bij zich heeft is krom en goud van kleur. De staf kan gezien worden als een echt instrument dat normaal door een bisschop gebruikt wordt. Doordat de kleding van Sinterklaas veel overeenkomsten kent met die van de bisschop is het begrijpelijk dat de Sint dus ook de beschikking heeft over een staf. De staf van de Sint is echter wel te onderscheiden ten opzichte van de staf van andere bisschoppen. De krul op de staf van de Sint is namelijk veel groter dan de krul bij de staf van een bisschop.

Waarvoor staat de staf?

Veel mensen denken dat de Sint de staf alleen bij heeft als accessoire bij zijn kleding. Dit is echter niet het geval. De staf heeft namelijk ook een bepaalde betekenis. De staf is een symbool voor de zogenaamde boom van het leven, het goed werken, eensgezindheid en naastenliefde. De staf van de Sint is dus niet zomaar een 'stok met krul aan de bovenkant'. De staf is namelijk ook versierd met tal van verschillende tekens die allemaal een christelijke achtergrond hebben.

Koop nu je eigen Sinterklaas staf

Op het internet zijn er tal van verschillende aanbieders met Sinterklaas artikelen. Dankzij deze aanbieders is het mogelijk om jouw eigen Sinterklaas staf in bezit te krijgen. De staf is nauwelijks tot niet te onderscheiden van de staf van de Sint. Bovendien kan de staf uitstekend gebruikt worden bij het compleet maken van jouw Sinterklaas outfit. Zet jij een staf van Sinterklaas op je verlanglijstje?