De stoomboot

De stoomboot waarmee de Sint jaarlijks van Spanje naar Nederland komt gevaren staat ook wel bekend als pakjesboot 12. op deze boot vervoert de Sint samen met al zijn hulpjes talloze cadeautjes voor de kinderen in Nederland. Pakjesboot 12 is niet de eerste pakjesboot die door de Sint gebruikt wordt. Doordat pakjesboot 12 namelijk niet door kleine doorgangen heen kan, moesten er in het verleden andere boten gebruikt worden. Dit was altijd afhankelijk van de plek waar de Sint de intocht hield. Op deze pagina kom je alles te weten over de stoomboot van Sinterklaas.

Zie ginds komt de stoomboot ...

Ben jij een absolute liefhebber van de stoomboot van de Sint? Kom dan naar één van de open dagen van pakjesboot 12. Tijdens deze dagen heb je de mogelijkheid om aan boord te treden van de pakjesboot en te ontdekken hoe de Sint en zijn hulpjes te werk gaan. Zo kun je als bezoeker een kijkje nemen in het pakjesruim om te ontdekken hoe de inpakpieten bezig zijn met het inpakken van duizenden verschillende cadeautjes. Naast het pakjesruim mag je ook voorzichtig een kijkje nemen in de werk- en slaapkamer van de Sint.

Meer info over de stoomboot

De stoomboot van de Sint wordt aangedreven door een stoommachine. De eerste stoomboot ooit was de Pyroscaphe uit 1783. Sindsdien hebben er ontwikkelingen plaatsgevonden die ervoor gezorgd hebben dat de stoomboot uitermate geschikt is voor Sint en zijn pieten. De boot is namelijk groot genoeg om zowel alle pieten als cadeaus op te kunnen vervoeren.

Heb je vragen over de stoomboot? Of ben je benieuwd welke Sinterklaasliedjes er zoal over de stoomboot gezongen worden? Neem dan contact met ons op via de contactpagina van Sinterklaasopinternet.nl