Zijn hulpjes

Doordat de Sint inmiddels al aardig op leeftijd is en doordat er ieder jaar nog bij enorm veel adressen cadeautjes afgegeven moeten worden, wordt de Sint geholpen door al zijn hulpjes. Naast Amerigo zijn er ook nog de zwarte pieten. Echter zijn zwarte pieten vandaag de dag ook heel vaak groen of hebben ze een regenboog kleur. De kleur van de zwarte piet komt meestal doordat ze door de schoorstenen moeten kruipen met alle cadeautjes. Op deze pagina kun je kennismaken met de zwarte pieten van de Sint.

Het uiterlijk

Zwarte pieten hebben vrijwel allemaal dezelfde outfit. Het pak bestaat namelijk uit een maillot, een gekleurde en gestreepte pofbroek en jas met cape. De kleuren van de pakjes verschilt hierin. Ook draagt de zwarte piet een witte kraag en soort hoed met daaraan een grote veer. De zwarte piet heeft verder altijd een grote jutezak bij zich. In deze zak zitten cadeautjes en snoepgoed dat aan de kinderen gegeven kan worden.

De werkzaamheden

De zwarte piet moet voornamelijk de Sint helpen met zijn klusjes. Denk hierbij aan het vasthouden van het grote boek van Sinterklaas of de staf wanneer de Sint dit niet kan. Ook begeleidt de zwarte piet de Sint tijdens al zijn reizen. Tijdens de voorbereiding van pakjesavond en het grote sinterklaasfeest zijn de zwarte pieten het grootste gedeelte bezig met het verpakken van cadeautjes. Hierbij zorgen ze er ook voor dat de cadeautjes op de juiste adressen bezorgd worden. Zwarte pieten verstrooien tot slot ook altijd snoepgoed tijdens de intocht van Sinterklaas.