Het paard

Het paard van Sinterklaas wordt door de Sint gebruikt om tijdens het grote Sinterklaasfeest over de daken te rijden en op deze manier snel alle cadeaus bij de huizen af te geven. De Sint rijdt over de daken om zo min mogelijk op te vallen en om cadeaus door de schoorstenen van huizen af te geven. Het paard is een schimmel, dit betekent dat die grijs/wit van kleur is. Wanneer je als kind je schoen mag zetten is het verstandig om een wortel, suikerklontje of stro in je schoen te doen. Op deze manier heeft paard van Sinterklaas ook wat te eten.

De naam van het paard

Het paard van Sinterklaas heet Amerigo. Jaar in jaar uit is Amerigo erg belangrijk bij het grote feest van Sinterklaas. Amerigo zorgt er namelijk voor dat de Sint zich over de daken van huizen kan verplaatsen en op die manier cadeautjes kan afgeven. Amerigo is inmiddels al jarenlang de trouwe partner van de Sint. Doordat paarden helaas niet goed tegen golven kunnen kan Amerigo niet meereizen naar Spanje. Daarom laat de Sint het paard altijd in Nederland. Hier verblijft hij bij één van de hulppieten van de Sint. Hier wordt Amerigo goed verzorgt en mag die elke dag een ritje door het bos maken.

Meer over het schimmelpaard

Kenmerkend aan het schimmelpaard van Sinterklaas is dat dit grijs/witte paard geboren wordt met een zwarte huidskleur. Zodra het paard ouder wordt, wordt de kleur van het paard ook lichter. De ogen van het schimmelpaard zijn en blijven donker. De manen van het schimmelpaard hebben meestal een donkere kleur dan de vacht. De manen zijn hoe dan ook nooit lichter van kleur.