Offline spelletjes spelen

Sinterklaas zorgt altijd voor een gezellige tijd. Je gaat veel met je gezin doen en kinderen kijken er weken naar uit om Sinterklaas en Piet weer te zien. Om je pakjesavond nog leuker te maken, is er de mogelijkheid om diverse spellen te spelen. Er bestaan diverse spellen waarbij je uren plezier kunt beleven. Wij bieden je hier een aantal spellen aan zodat jij er een geweldige avond van kunt maken!

De bekende spellen spelen

Natuurlijk zijn klassieke spellen een leuke optie wanneer je met je gezin of vrienden tijdens Sinterklaas een spel wilt spelen. Denk maar eens aan spellen als Twister, Kolonisten van Catan, Ticket To Ride of Monopoly. Ga voor een spel waarbij meerdere spelers mee kunnen doen. Zo zorg je dat iedereen gezellig mee doet en niemand zich buitengesloten voelt. Bij deze spellen kan er een afspraak gemaakt worden. Wat wij een erg leuke optie vinden is dat bij winst een cadeau gepakt mag worden. Hierdoor zullen kinderen niet direct alle cadeaus openmaken en heb je een volle en gezellige avond.

Het dobbelspel

Heb jij een surprise avond en wil je er een speciaal iets van maken? Dan is het geven van de surprise misschien niet wat je ervan verwacht. Jij kan er dan voor kiezen om het dobbelspel te spelen. Hierbij worden alle surprises op de grond gezet en gaat iedereen er in een kring omheen zitten. Spreek van tevoren af welke getallen voor iets staan. Zo kan 6 bijvoorbeeld betekenen dat er een surprise uitgezocht mag worden en dat het getal 3 ervoor zorgt dat je de andere kant op gaat. Hierna laat je iedereen steeds één voor één dobbelen. Is er 6 gegooid? Dan wordt er een surprise uitgekozen en gegeven aan de persoon waar hij voor bedoeld is. Deze persoon in kwestie leest dan het gedicht voor en heeft één mogelijkheid om te raden van wie het afkomstig is. Is het fout? Dan mag de surprise niet uitgepakt worden en moet deze terug gezet worden. Hierna gaat het spel weer verder. Dit gaat door totdat iedereen zijn cadeau heeft. Het dobbelspel zorgt voor een stukje spanning en gezelligheid. Jij bent verzekerd van een avondvullend spel!

Een speurtocht in huis

Kinderen willen tijdens pakjesavond vaak zo snel mogelijk alle cadeaus uitpakken. Om dit enigszins tegen te gaan, is er de mogelijkheid om een leuke speurtocht door het huis te laten maken. Cadeaus kunnen zo op diverse plekken in huis verstopt worden en kinderen zullen puzzels en rijmpjes op moeten lossen om zo bij de cadeaus te komen. Door het gedicht te laten brengen door zwarte piet of Sinterklaas, zullen kinderen eerst hun aandacht besteden aan de goedheiligman en zijn hulp. Nadat hun vertrokken zijn, kan het gedicht voorgelezen worden en begint de speurtocht!

Gelukkig kunnen veel spellen gecombineerd worden waardoor kinderen tijdens hun speurtocht eerst de cadeaus bij elkaar moeten zoeken. Wanneer alle cadeaus gevonden zijn kan er nog een spel gespeeld worden om de cadeaus één voor één te openen.