Tweedehands kado's

Tweedehands maar toch nieuw!

Met de feestdagen is het traditie om elkaar cadeaus te schenken. Zo hebben we met Sinterklaas pakjesavond en liggen er met kerst altijd cadeautjes onder de boom. Heb jij nou net even een iets kleiner budget en geef je liever niet zoveel geld uit aan Sinterklaas cadeautjes? Koop je Sinterklaascadeaus dan eens tweedehands! De kids worden verblijd met toch nieuw speelgoed en jij hebt niet de volle prijs in de winkel hoeven te betalen. Zo heeft het kopen van tweedehands cadeau ook een hoop voordelen!

De voordelen van tweedehands cadeaus

Wanneer jij een stuk speelgoed koopt van iemand die het niet meer gebruikt, voorkomen je dat het product op de afvalstapel terecht komt. Het product krijgt een tweede leven en wordt weer actief gebruikt door de nieuwe eigenaar. Het is dus ook niet nodig om een nieuwe product te fabriceren. Dit alles zorgt voor een stukje duurzaamheid waarbij grondstoffen worden gespaard. Wanneer je een product aanschaft in een kringloopwinkel of andere tweedehands zaak zijn de producten niet verpakt. Ook dit zorgt ervoor dat je niet onnodig afval creëert met plastic of kartonnen verpakkingen. Goed voor het milieu dus!

Waar zijn tweedehands cadeaus te verkrijgen?

Deze tweedehands cadeau zijn ongetwijfeld in de buurt te verkrijgen Probeer het eens bij een van deze plekken:

  • In je eigen omgeving: Misschien willen ouders van klasgenootjes van je kind wel meedoen aan het initiatief om speelgoed een nieuw leven in te blazen. Zo zouden jullie onderling misschien wel kunnen ruilen met speelgoed.
  • Marktplaats: Op Marktplaats zijn allerlei soorten tweedehands producten te koop, zo is er ook een enorm aanbod aan speelgoed te vinden. Kijk of er een leuk cadeau tussen zit voor Sinterklaas.
  • Kringloopwinkels: In deze winkels zijn vaak nog spelletjes, puzzels, poppen, auto's en allerlei andere soorten speelgoed te vinden.
  • Speelgoedruilbeurzen: Er zijn een aantal speelgoedruilbeurzen te vinden zowel op locatie als online. Het doel van deze beurzen is om je cadeaus te recyclen door ze te laten hergebruiken. Zelf kan jij hier ook leuk en tweedehands speelgoed vinden.