Knutselinspiratie

Inspiratie opdoen voor bij het knutselen!

Sinterklaas komt weer in het land. Winkels liggen vol met snoepgoed zoals pepernoten en ook op tv is het thema de Sint. Dit betekent ook dat het huis versierd moet worden met vrolijke tekeningen en knutselwerken voor de Sint en zijn pieten. Dit vraagt om wat creativiteit!

Je kan het zo gek nog niet bedenken of je kan het zelf in elkaar knutselen. Zo knutsel je je eigen schoen in elkaar, maakt een eigen Sinterklaas memory spel of knutselt een van de pieten na. Om jou een beetje inspiratie te geven wat je allemaal kunt knutselen, zijn hier een paar favoriete knutselwerken op een rijtje gezet:

Het maken van een eigen mijter

Benodigdheden: Stevig papier in verschillende kleuren, stiften of verf, lijm of plakband en een schaar.

Knip twee vormen van een mijter uit en versier deze met je eigen design. Maak van een lange strip een hoofdband. Meet bij jezelf of deze ook goed past! Wanneer je klaar bent met je eigen design maak je de vormen vast aan de hoofdband. Heel gemakkelijk!

Kleur je eigen memory spel

Benodigdheden: Sinterklaas memory vel 2x, stiften of potloden en een schaar.

Download via internet een Sinterklaas memory vel. Deze print je twee keer uit. Nu kan je gaan beginnen met het inkleuren van de memory kaarten! Wanneer ze ingekleurd zijn kan je ze allemaal uitknippen en kan het spel beginnen.

Knutsel een piet met kraag

Benodigdheden: Groot wit vel, gekleurd papier, crêpe papier in verschillende kleuren, lijm en een schaar.

De opdracht is: knutsel een zwarte piet met alleen papier. Zo kan je zelf alles uit knippen en op het grote witte vel plakken. Bij het maken van de kraag gebruik je het crêpe papier wat je kan opproppen tot een leuke 3d kraag van papier.

Een pietenmuts maken

Benodigdheden: Stevig gekleurd papier, grote vellen crêpe papier, versiersels zoals veertjes, knopjes, draden enzovoorts, schaar, nietmachine en lijm.

Deze pietenmuts is super simpel te maken. Het begint met de hoofdband die op maat moet worden gemaakt. Daarna maak je het crêpepapier met een nietmachine vast aan de hoofdband zodat er een soort poef ontstaat. Nu is de muts klaar en kan je hem gaan versieren op je eigen manier!

Sfeerhuisjes voor de Sint

Benodigdheden: Hard karton, gekleurd crêpe papier, schaar, lijm of plakband, een lichtdraad bijvoorbeeld kerstverlichting.

Knip verschillende soorten huisjes uit het karton inclusief de deuren en ramen. Wanneer dit te lastig is kan je het ook met een prikker en een matje uit het karton prikken. Hierna beplak je de ramen en deuren met allerlei verschillende kleuren crêpe papier. Wanneer je creaties klaar zijn kan je ze aan elkaar vast maken zodat je ze bijvoorbeeld in de vensterbank neer kunt zetten. Leg achter de huisjes een lichtdraad en zie de huisjes in het donker oplichten. Zo komt de Sint in een vrolijk huis cadeautjes neerleggen!