Sinterklaasopinternet-fun-feest

De schoen zetten voor Sinterklaas

Na de feestelijke intocht mogen kinderen hun schoen zetten. Het zetten van de schoen wordt altijd voor het slapen gedaan. Bij deze traditie zijn ook een aantal handelingen die verricht worden voordat kinderen klaar zijn om naar bed te gaan. De schoen wordt normaliter voor een deur, muur of haard gezet. De kinderen gaan vol spanning naar bed in de hoop dat Sinterklaas, Zwarte Piet en Amerigo 's nachts langskomen. Iedere ochtend is het hierdoor een verrassing of er cadeaus achter zijn gelaten en of de Sint langs is geweest.

Een extraatje voor de Sint

Kinderen zetten dagelijks of wekelijks hun schoentje. Deze schoen blijft vaak niet leeg. Er wordt een brief geschreven naar de Sint en Piet, een verlanglijstje wordt meegegeven en er kan zelfs iets lekkers bij de schoen neergezet worden voor de Sint, Piet of Amerigo. Niet alleen dit kan ervoor zorgen dat er een bezoekje wordt gebracht. Vaak zingen kinderen ook één of meerdere liedjes bij hun schoentje voordat ze gaan slapen.

Deze liedjes worden gezongen in de hoop dat Sinterklaas of Zwarte Piet het hoort. Dan zullen kinderen de dag erna verrast worden met een berichtje, snoep en soms zelfs een cadeautje.

Wanneer de schoen zetten

Niets is leuker dan de schoen zetten. Kinderen willen het liefste iedere dag de schoen zetten en een cadeau of snoep krijgen. Echter is dit niet realistisch. Een goed idee is om door de weeks één of twee keer de schoen te zetten zodat kinderen 's ochtends wakker worden met wat snoep. Daarnaast is het slim om kinderen hun schoen op een vrijdag of in het weekend te laten zetten zodat ze de dag erna met het speelgoed kunnen spelen.

Samen knutselen

Tijdens Sinterklaas kun je er ook voor kiezen om met je kinderen samen een mooi knutselwerk te maken. Op deze manier stimuleer je kinderen om creatief te zijn en hun verbeelding te gebruiken. Er kan ook een schoen geknutseld worden. Zo geef je kinderen de kans om een unieke schoen te maken die Sinterklaas te zien krijgt. Online vind je vele verschillende soorten kleur- en knutselplaten die gebruikt kunnen worden maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dit helemaal zelf een ontwerp te bedenken.

Sinterklaasopinternet-feest-fun