Schrijven, knutselen & kleuren

Zie ginds komt de stoomboot..

Ieder jaar is het weer een groot feest.. Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Sinterklaas komt naar ons land! Zo viert Sint Nicolaas op 5 December zijn verjaardag met de rest van het land. Samen met zijn knechten gaat hij te werk om ieder zoet kind op pakjesavond te verrassen met cadeaus. Door de schoorstenen heen leggen de knechten cadeautjes aan de haard of worden ze aan deur bezorgd. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Hoog tijd om Sinterklaas iets terug te geven voor zijn lieve daden!

Al ver van tevoren beginnen de voorbereiding op dit gezellige feest. In de winkels verschijnen de lekkerste pepernoten, taaitaai en chocolade lolly's in de vorm van Sinterklaas of zwarte piet. Het kijken van de intocht is ook een hele ervaring waarbij de boot van Sinterklaas met al zijn knechten in Nederland aan komt. Ook hier zal hij niet vergeten iets lekkers mee te nemen in zijn juten zakken volgepakt met pepernoten schuimpjes en ander snoepgoed.

Inspiratie opdoen

Bij het zetten van je schoen kan je al een klein geschenkje verwachten ter voorbereiding van pakjesavond. Zo wil je zelf ook Sinterklaas iets schenken wanneer hij jou komt verrassen met cadeaus. Misschien een mooie tekening, een leuk gedicht en niet te vergeten iets lekkers voor zijn paard Americo. Voor inspiratie lees je op deze website de beste tips en tricks voor een creatieve middag geheel in Sinterklaas stijl! Zo krijg je op deze website;

– De beste tips voor een sinterklaasgedicht

– Inspiratie voor het knutselen

– De leukste kleurplaten met sinterklaas en zijn pieten

Zo maak jij met de tips het meest originele sinterklaasgedicht die helemaal door jezelf is gemaakt. Knutsel iets leuks in elkaar en laat Sinterklaas zien hoe creatief jij kan zijn met behulp van de leukste knutsel inspiratie. Ook tekeningen worden door de Sint verzameld. Rol je mooiste tekening op en doe deze in je schoen in ruil voor misschien wel een lekkere chocolade letter.

Verras Sinterklaas en zijn knechten met je eigen knutselwerk, gedicht of kleurplaat wanneer hij je schoen komt vullen. Zo kom jij zeker op de lijst van lieve kinderen terecht!