Sinterklaas inkopen

Pakjesavond

Wanneer de Sint in het land is, loopt hij met zijn paard over de daken. Zijn pieten dragen de jute zakken die gevuld zijn met snoepgoed en cadeautjes. Al enkele dagen van tevoren komen ze spieken of de kinderen zich wel lief gedragen. De Sint houdt jullie in de gaten! Zwart van het roet zakken de pieten door de schoorstenen om de cadeautjes in huis neer te leggen. Maak je maar geen zorgen als je geen schoorsteen hebt. Hier weten de pieten ook wel raad mee!

Enkele dagen voor pakjesavond mag je je verlanglijstje met jouw gewenste cadeautjes in je schoen achterlaten. De Sint en zijn pieten nemen alle verlanglijstjes mee. In het grote boek van Sinterklaas staat precies opgeschreven wat ieder kind graag wilt krijgen. Zo weten de Sint en zijn pieten precies waar ze welke cadeautjes moeten langs brengen.

Een helpende hand

Zoals je weet heeft de Sint het enorm druk met het inkopen van cadeautjes. Voor ieder kind moeten cadeautjes worden gekocht en deze moeten ook worden ingepakt. Als ouder zijnde kan je de Sint een handje helpen. Zo weet jij als niemand anders wat je kind leuk vind om te krijgen!

Tips voor het inkopen van cadeautjes

Om je te oriënteren zou je al eens online kunnen zoeken naar leuke cadeautjes. Zo heb je online het gemak dat je verschillende aanbieders van dezelfde producten kunt vergelijken. Zo kan jij bijvoorbeeld een cadeau veel goedkoper krijgen bij een andere winkel als wat je in eerste instantie in gedachten had.

Misschien heb je buiten het verlanglijstje nog wel andere cadeautjes in gedachten die leuk zijn om te kopen. Begin op tijd met het inkopen van de cadeautjes. Zo heb jij alles op tijd in huis en heb je genoeg tijd om leuke en betekenisvolle cadeautjes te kopen.

Je kind zal ongetwijfeld speelgoed hebben waar hij of zij niet meer mee speelt. Misschien is het ruilen van speelgoed een leuke optie om nieuwe cadeautjes te verzamelen. Zo krijgt je kind toch weer iets nieuws zonder dat dit jou veel geld moet kosten!

Het is altijd spannend om cadeautjes uit te pakken. Hoe meer cadeautjes, des te meer je uit te pakken hebt. Zo kan je er voor kiezen meerdere kleine cadeautjes te kopen die je allemaal apart doet inpakken. Zo heeft je kind evenveel plezier bij het uitpakken van al deze cadeautjes!

Lees verder voor veel meer handige tips over:

  • Verlanglijstjes

  • Kadotips

  • Tweedehands kado's

  • Kortingscodes voor kado's

Link: Sinterklaas speelgoed inspiratie & vergelijken