Sinterklaasopinternet-fun-feest

Wie is sinterklaas?

Sinterklaas werd enkele honderd jaren geleden geboren met de naam Nicolaas. Ook toen hielp Nicolaas al graag andere mensen en was hij erg gul. Doordat dit destijds erg bijzonder was, kreeg Nicolaas de naam Sint Nicolaas en zo noemen we hem vandaag de dag nog steeds. Inmiddels is Sint Nicolaas, ook wel bekend als Sinterklaas, de hoofdpersoon van het Sinterklaasfeest. Dit feest wordt ieder jaar gehouden op 5 december.

Hoe ziet Sinterklaas eruit?

We kunnen wel stellen dat Sinterklaas een opvallende verschijning is. Sinterklaas is namelijk erg groot en heeft lange grijze haren en een baard. Verder valt Sinterklaas op met zijn rode mijter en mantel. De mijter draagt Sinterklaas op zijn hoofd en de mantel heeft hij om zijn schouders hangen. Doordat ze in de tijd dat Sinterklaas geboren werd nog geen auto's hadden, legde Sinterklaas al zijn reizen af met zijn paard genaamd Americo. Tot op de dag van vandaag doen Sinterklaas en Americo alles samen!

Waar woont de Sint?

Zodra de Sint zijn intocht maakt in Nederland zingen we vaak met zijn allen: “Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan”. Zoals we in het liedje dan al zingen, komt de Sint uit Spanje. Hier brengt Sinterklaas de winter en zomer door. Doordat de Sint heel veel tijd moet besteden aan het geven van cadeaus aan kinderen overal ter wereld moet hij af en toe ook kunnen ontspannen. Dit doet de Sint en zijn staf dus in het warme en zonnige Spanje. Het schijnt dat als je niet goed doet luisteren, je géén cadeaus krijgt en de Sint je zelfs misschien meeneemt naar Spanje. Hier moet je dan één heel jaar lang alle vervelende klusjes voor de Sint doen.

Kom meer te weten over Sint Nicolaas

Wil jij graag meer weten over Sint Nicolaas? Niet getreurd. We zullen op de website onder andere nadrukkelijk stilstaan bij zijn kleding, het paard Americo, zijn hulpjes en staf en de manier waarop Sinterklaas in andere landen gevierd wordt. Sinterklaasopinternet.nl wenst je veel leesplezier!

Sinterklaasopinternet-feest-fun